Stefan Belderbos

Installaties, rituelen en performancekunst

Theater

Sinds 2000 ben ik de initiator van diverse theater performances. Het gaat om voorstellingen die gemaakt zijn voor een specifieke locatie, en waarbij rituelen, beeldende kunst, muziek en theatrale vormen naadloos in elkaar overvloeien. Regelmatig wordt het publiek aangezet tot handelen tijdens de voorstelling. De inbreng van het publiek vormt een wezenlijk onderdeel van de voorstelling.

Voor deze projecten zocht en zoek ik de samenwerking op met musici, koren, toneelverenigingen, kerken en kunstenaars (-initiatieven). Net als bij mijn installaties werk ik in veel van deze projecten samen met componist Martijn Pieck. Zelf verzorgde ik de theatrale installatie (met diaprojecties en video), schreef ik het script en voerde (meestal) de regie.

Voorbeelden van theatervoorstellingen op het grensgebied van ritueel, theater en performancekunst zijn: Jesus’ blood never failed me yet (2000), De Evangelist (2002), I have been true to myself (2004), Dijk vol dromen (2014), Skûlje (2016) en Kerk van Klei (2019).

© 2024 Stefan Belderbos

Theme by Anders Norén