Stefan Belderbos

Installaties, rituelen en performancekunst

Het einde van een klimaatactivist

Voor de Kunst Kuier XL in Pingjum schreef Stefan Belderbos een theatervoorstelling die zich tussen de kunstwerken van de Kuier afspeelt.

Met humor, verbeelding en muziek wordt er een beeld geschetst van de overleden klimaatactivist Wim Biersma. Het publiek wordt in kleine groepen van maximaal 16 personen rondgeleid door het dorp. Aan de hand van enkele kunstwerken vertellen de broer en zus van Biersma verhalen over hun broer en zijn soms vreemde acties. Aan het einde van de voorstelling wordt je meegevoerd door een groep muzikale plaaggeesten. Zij brengen je bij de plek waar de klimaatactivist om het leven is gekomen. Na deze ervaring mag je een oordeel uitspreken. Was zijn dood opzet of toch gewoon een noodlottig ongeval? En in hoeverre hebben de acties van Biersma tot de gewenste verandering geleid?

Installatie van Gerben Gerbrandy. Fotobewerking: Stefan Belderbos

Praktisch
De voorstelling is te zien op 10, 11, 12, 18 en 19 juni 2022. Op zaterdag en zondag vinden er meerdere uitvoeringen op een dag plaats, met starttijden tussen 11.00 uur en 19.30. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Startpunt is het Dorpshuis, Lammert Scheltesstraat 12, 8749 GV Pingjum. De toegangsprijs is € 6,00.

De voorstelling is tweetalig, er wordt Nederlands en Fries gesproken. Wie de Friese taal niet machtig is, kan de voorstelling wel goed volgen.

Kaarten kunnen besteld worden via de website van kunstachterdijken.nl

Verder Bericht

© 2022 Stefan Belderbos

Thema door Anders Norén