Stefan Belderbos

Installaties, rituelen en performancekunst

Zing het land

Op 13 september 2015 opende in kunstenaarsinitiatief Sub Up in Utrecht het kunstproject Zing het land. Zing het land bestond uit een installatie, een performance en een stadswandeling. Het kunstproject maakte onderdeel uit van het langer lopende kunstproject Dijk vol dromen. In de kelder van Sub Up werd een nieuw verhaal over het Friese landschap verteld met diaprojecties, muziek en diverse objecten en beelden. Martijn Pieck maakte speciaal voor deze installatie een geluidscompositie.

De installatie werd in de media als volgt aangekondigd: ‘Het is een een onwerkelijke omgeving om het Friese landschap te beleven. Wanneer je in september in de kelder afdaalt van het Utrechtse kunstenaarsinitiatief Sub Up, wordt je omringd door diaprojecties. De beelden benadrukken de weidsheid van het Friese land. De foto’s zijn in elkaar geschoven en bewerkt. Zij tonen een herkenbaar landschap. Daarnaast zijn er allerlei objecten die herinneren aan vroegere tijden, toen het land nog doordrongen was met religieuze symbolen.”

De expositie werd afgesloten met de performance Zing het land die
in samenwerking met het koor Genetic Choir werd uitgevoerd in de installatie. Van het beeldmateriaal en muziek uit de performance en installatie is een korte film gemaakt.

Next Post

Previous Post

© 2024 Stefan Belderbos

Theme by Anders Norén